Ontdek CoopStroom

het verhaal van Mieke

Maak kennis met Mieke. Een vrouw met een visie, een ondernemende geest die zes jaar geleden Kafé Keramiek oprichtte, een creatieve oase waar keramiekliefhebbers samenkomen om hun passie te delen. Haar reis begon met een droom en een opleiding bij Syntra, gedreven door de drang naar zelfstandigheid en de waarneming van een onvervulde behoefte in de markt. Het leek allemaal samen te vallen toen de schrijnwerkerij van haar grootvader vrijkwam, vlakbij haar thuis in Brugge. Het was een signaal, een kans die ze met beide handen greep. 'Alles viel als een puzzel in elkaar', vertelt ze met een glimlach. Haar atelier, gevestigd in de schrijnwerkerij van haar grootvader, biedt een gezellige plek voor lessen, workshops en masterclasses voor verschillende doelgroepen.


Maar hoe kwam ze tot het besluit om zonder auto door het leven te gaan? (Foto's: © Sportpix)

Na haar scheiding nam ze de auto over, maar na een jaar of twee waren er grote kosten aan de auto. Ze besluit dat het tijd was voor een nieuwe aanpak. 'De kost was te groot, ik wou dat geld voor leukere dingen of belevenissen gebruiken', legt ze uit. Dus ruilde ze haar nummerplaat in voor een elektrische fiets en schreef ze zich in bij een autodeelplatform.

Die beslissing bracht haar niet alleen bij CoopStroom, maar gaf haar ook een nieuw perspectief op mobiliteit."Ik wil mijn geld voor leuke dingen gebruiken."

 

Met CoopStroom vond ze een oplossing die perfect paste bij haar behoeften. Het gemak van nabijheid, gecombineerd met het besef van de lasten die een eigen auto met zich meebrengt, maakte het een logische keuze. Voor Mieke ging het niet alleen om kostenbesparing, maar vooral om gemoedsrust. Geen gedoe meer met onderhoud, verzekeringen of keuringen. Haar focus kon volledig op haar passie liggen.


En wat drijft Mieke om haar ervaring te delen? Voor haar gaat het niet alleen om praktische overwegingen, maar ook om een bewuste levensstijl. Ze gelooft dat mensen moeten worden geïnformeerd over de voordelen van autodelen, vooral degenen die nog vastzitten in traditionele denkpatronen. Het gaat om meer dan alleen de financiële aspecten; het gaat om het loslaten van oude gewoonten en het omarmen van een nieuwe, meer duurzame manier van leven.

Maar hoe overtuig je anderen om dezelfde stap te zetten? Voor Mieke is het duidelijk: mensen moeten bewust worden van de totale kosten en zorgen die bij autobezit komen kijken. 'Voor mij is de keuze duidelijk', benadrukt ze. 'Ik wil die zorgen niet.' En hoewel sommigen terughoudend zijn om hun auto los te laten, gelooft ze dat met de juiste informatie en een beetje lef veel mensen hun weg kunnen vinden in een leven zonder auto."Ik wil die zorgen niet."

 

Voor Mieke is mobiliteit niet alleen een kwestie van transport; het is een filosofie, een manier om haar leven vorm te geven. En terwijl ze geniet van haar reizen, of het nu naar Griekenland is of gewoon naar de plaatselijke supermarkt, weet ze dat haar keuze om de weg te delen niet alleen haarzelf ten goede komt, maar ook de wereld om haar heen."