Ontdek CoopStroom

het verhaal van Anne-Mie

Ontmoet Anne-Mie, een krachtige voorstander van duurzame mobiliteit en een gepassioneerde deelnemer aan het autodeelsysteem van CoopStroom.


Haar reis begon toen ze zichzelf de vraag stelde: 'Heb ik echt een auto nodig?'


Met een carrière bij de gemeente Zwevegem en een leven dat zich grotendeels afspeelt in de buurt, realiseerde ze zich al snel dat de auto voornamelijk een last was geworden. (Foto's: © Sportpix)

Het was haar zus die het zaadje van autodelen plantte door Anne-Mie aan te bieden haar auto te gebruiken wanneer dat nodig was. Dit was het keerpunt waarop Anne-Mie besloot om terug te keren naar Zwevegem, waar ze al snel ontdekte dat CoopStroom een ​​ideaal alternatief bood voor het bezitten van een eigen auto. 'Mijn zus en ik, we hebben allebei besloten om in het autodeelsysteem van CoopStroom te stappen. Het was een gezamenlijke beslissing die ons leven ten goede heeft veranderd,' zegt Anne-Mie met een glimlach."Het is echt vlakbij, het zou vreemd zijn om een auto te gebruiken."

 

Anne-Mie, een loyale medewerker van de bibliotheek van Zwevegem, geniet van haar korte fietsritjes naar het werk. 'Het is echt vlakbij. Het zou vreemd zijn om een auto te gebruiken,' legt ze uit. Haar leven zonder eigen auto heeft haar niet alleen geholpen om geld te besparen, maar heeft haar ook dichter bij haar gemeenschap gebracht. 'Ik denk niet eens meer aan het gebruik van een auto. Het is gewoon niet meer nodig,' zegt ze met overtuiging.


Het gebruik van de CoopStroom-auto's heeft Anne-Mie's perspectief op autorijden veranderd. 'Ik geniet eigenlijk van autorijden, vooral omdat de CoopStroom-auto's elektrisch zijn. Het is zo'n aangename en gemakkelijke ervaring,' deelt ze enthousiast. Haar buurtgenoten waren nieuwsgierig naar de auto's die ze deelt met haar zus. 'In het begin dachten ze dat mijn zus een dienstauto had gekregen,' lacht Anne-Mie terwijl ze het verhaal vertelt. 'Maar ik leg ze altijd graag uit hoe handig en efficiënt het autodelen is.'

Voor Anne-Mie is duurzaamheid niet alleen een kwestie van mobiliteit, maar ook van levensstijl. 'Ik heb altijd al geprobeerd om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen, of het nu gaat om boodschappen doen bij lokale producenten of het verminderen van mijn afval,' zegt ze terwijl ze haar toewijding aan het milieu benadrukt. Het verlaten van haar eigen auto heeft haar aangemoedigd om nog meer duurzame keuzes te maken en een positieve impact op de planeet te hebben voor toekomstige generaties.


"Ik probeer mijn moeder en broer ook te overtuigen."

 

Met een actieve levensstijl en een passie voor duurzaamheid, blijft Anne-Mie een voorbeeld voor haar familie en gemeenschap. 'Ik probeer mijn moeder en broer ook te overtuigen om duurzamer te leven,' zegt ze vastberaden. Haar betrokkenheid bij CoopStroom gaat verder dan alleen mobiliteit; het is een levensstijl die haar inspireert en anderen aanmoedigt om hetzelfde te doen. Met elke rit en elke bewuste keuze draagt ​​Anne-Mie bij aan een groenere en meer leefbare wereld.