Ontdek CoopStroom

het verhaal van Johan

Maak kennis met Johan, een man die met zijn 62 jaar vol energie en avontuur zit. Na een rijk gevulde carrière als hoofdverpleegkundige, waarvan de laatste jaren gekenmerkt werden door uitdagingen op het werk, besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe fase in zijn leven.


Drie jaar geleden werd hij gedwongen om met pensioen te gaan, maar hij laat zich niet uit het veld slaan. Hij zag de overgang als een kans om nieuwe wegen in te slaan. (Foto's: © Sportpix)

Een van de eerste veranderingen die Johan en zijn vrouw maakten, was het loslaten van hun oude auto. 'Onze wagen was 12 jaar oud. We hadden al een beetje gedacht, als ze er de brui aan geeft, kopen we geen nieuwe', deelt Johan. Zo begon hun ontdekkingsreis naar autodelen. Via een collega kwamen ze in contact met CoopStroom. En wat begon als een financiële noodzaak, opende al snel nieuwe perspectieven.


"We hadden al gedacht, als ze er de brui aan geeft, kopen we geen nieuwe"

 

Bij CoopStroom vond Johan wat hij zocht: een flexibel en betaalbaar alternatief voor een eigen auto. Een van de grootste voordelen van CoopStroom, volgens Johan, is de diversiteit aan voertuigen die beschikbaar zijn. 'Het systeem via de app werkt perfect', zegt hij. 'Voor dezelfde prijs krijg je verschillende typen wagens, zoals een camionette met een trekhaak, een zevenzitter voor familie-uitstapjes, of een compacte wagen voor boodschappen.'  Als actieve persoon die regelmatig materiaal moet vervoeren, waardeert hij het feit dat hij kan kiezen uit verschillende types voertuigen, van camionettes tot wagens met een trekhaak.

 

Maar het ging niet alleen om praktische overwegingen. Johan voelde zich aangetrokken tot de filosofie achter CoopStroom, waarbij duurzaamheid en gemeenschap centraal staan. Dit was slechts het begin van zijn reis naar een meer duurzame levensstijl. De transitie naar autodelen bracht een nieuwe manier van denken met zich mee, waarbij mobiliteit meer een kwestie van efficiëntie en duurzaamheid werd dan van bezit.

Naast het delen van auto's, heeft Johan ook andere duurzame initiatieven omarmd, zo liet hij via CoopBewust (het zonneproject van CoopStroom) extra zonnepanelen plaatsen op zijn dak. ‘We hadden het voordeel dat de firma die zoveel jaar geleden bij ons geleverd had, ook bij CoopStroom in het pakket zat, dus dat was heel handig’, zegt hij. Hij sloot zich via zijn aandeel ook aan voor 100% groene stroom en draagt zo actief bij aan een groenere toekomst.

 


"Ik heb inmiddels 7 marathons gelopen zonder training, sommigen verklaren me zot"

 

Zijn passie voor natuurbehoud is ook terug te vinden in zijn tuin, waar hij een indrukwekkend insectenhotel heeft. 'Het is allemaal afbraak', legt hij uit terwijl hij wijst op de balken die het hotel vormen. 'Maar het is ook een manier om bezoekers aan te trekken en het leven in de tuin te bevorderen.'


Maar Johan is niet alleen bezig met duurzaamheid; hij leeft ook volop. Zijn passie voor wandelen en avontuur leidde hem al tot extreme uitdagingen, zoals het lopen van marathons zonder training en het deelnemen aan dodentochten. Zijn volgende uitdaging: een pelgrimstocht van Valencia naar Compostela. Zijn avontuurlijke geest en vastberadenheid inspireert anderen om uitdagingen aan te gaan en grenzen te verleggen.

 


Johan's verhaal illustreert niet alleen de voordelen van autodelen, maar ook de kracht van veerkracht en de bereidheid om nieuwe paden te verkennen, zelfs na tegenslagen. Hij laat zien dat het nooit te laat is om een positieve verandering teweeg te brengen en een impact te hebben, zowel op het milieu als op de gemeenschap om ons heen. Johan is een levend bewijs van de kracht van vastberadenheid, avontuur en duurzaamheid.